Wijkwandelpad Berkum

Het vijftigjarig bestaan van Wijkvereniging Berkum in 2008 is aanleiding geweest om 2 wandelroutes uit te zetten langs natuurwaarden en historische plekken in Berkum, namelijk:

De Campherbeekroute ( 2,5- 5 km.) en de Kranenburgroute ( 3,5- 5,5 km.)

Hiervan is een boekje uitgebracht, met daarin de routes en foto’s, die te koop is voor € 2,50 bij de Weijenbelt en bij de receptie van Berkumstede.

 

Wijkwandelpad

 

Struinpad van Berkum naar Herfte

Door de Zwolse Stadslanderijen is in 2016 een struinpad gerealiseerd dat loopt van Berkum naar Herfte. Deze start aan de Tussen de Verlaten. Het is een mooie, verstilde doorsteek dwars door de landerijen. Het pad voert langs een biologisch granenperceel dat door Stadslanderijen-boer Overesch wordt beheerd. Langs het perceel is een kruiden- en bloemenrijke zone door de boer ingezaaid. Het tracé voert verder langs olifantsgras (een duurzame teelt voor grondstoffen) en de Marswetering en eindigt op het Ambeltpad. Op deze locatie wordt momenteel 35 hectare grasland en akkerbouwland omgeschakeld naar biologisch.

Interactieve boswandeling

WebAdventure is een online systeem voor interactieve trajecten die men kan uitvoeren met een smartphone inclusief (mobiel) internet. Bij deze trajecten kun je denken aan bijvoorbeeld speurtochten, rondleidingen, wandelingen, lesmethodes, programma’s, quizzen en opdrachtspelletjes.
https://webadventure.app/start/speurtocht-vegtlusterbos-zwolle

Je hebt voor het uitvoeren van een traject in WebAdventure een smartphone nodig met internet verbinding.
Je hoeft geen app te downloaden, het is een online systeem.
Omdat het traject buiten is uitgezet, heb je mobiel internet nodig. Zorg ervoor dat je mobieltje volledig is opgeladen voordat je gaat starten.
Controleer voordat je start of het geluid van MEDIA aan staat. Wanneer het toestel tijdens het traject vraagt om gebruik te mogen maken van GPS locatie en/of camera, geef hier dan toestemming voor.
Mocht je per ongeluk het systeem afsluiten, start dan dezelfde internetbrowser opnieuw op, dan kun je gewoon verder. Niet gelukt? Gebruik de QR scanner opnieuw of type dezelfde URL weer in dezelfde internetbrowser.

Natuurontdekpad

Sinds 1 november 2019 vieren IVN Zwolle en Milieuraad Zwolle de start van een nieuwe natuurspeurtocht, speciaal over de wijk Berkum. Deze speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, met ouders of andere begeleiders.
Startpunt: Milieuraadgebouw, Campherbeeklaan 82 A. (bij De Weijenbelt). De speurtocht bestaat uit een boekje en een speciale tas met ‘onderzoeksmateriaal’.

Deelname is gratis. Je betaalt alleen een borgsom van €5,- voor het materiaal. Je bent ongeveer anderhalf uur en 3 kilometer onderweg.
De speurtocht op afspraak te lopen, via een mailtje naar info@milieuraadzwolle.nl spreken we het ophalen en terugbrengen van het materiaal af.

Ga met een boekje en een tas met spullen op speurtocht door Berkum en ontdek een wereld die je anders niet zo goed zou zien.
Meer info: www.milieuraadzwolle.nl