Expositiecommissie

In de grote zaal van De Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe expositiecommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in De Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de commissie via het mailadres expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Miriam Elgersma en Marja van der Velde exposeren vanaf 9 januari tot eind februari in De Weijenbelt Tekeningen en Schilderijen

Marja van der Velde In de afgelopen jaren ben ik in mijn vrije tijd steeds meer gaan schilderen. De basis is gelegd toen ik in 2002 voor het eerst een schildercursus volgde in Sneek. Na mijn verhuizing naar Zwolle heb ik opnieuw teken- en schilderlessen genomen en heb ontdekt hoe heerlijk het is om op deze manier creatief bezig te zijn! Het schilderen is voor mij een stukje ontspanning. De onderwerpen die ik schilder zijn heel divers, maar ze hebben gemeenschappelijk dat ze heel persoonlijk zijn. Ze komen uit mijn leven, uit mijn hart. Ik schilder met acryl voornamelijk realistisch en mijn werk kenmerkt zich door vrolijk kleurgebruik. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn website: www.marjamade-it.exto.nl

Miriam Elgersma Mijn naam is Miriam Elgersma en ik ben 52 jaar. Al mijn hele leven ben ik creatief bezig geweest, het zit in mijn genen en komt op verschillende manieren tot uiting. Op 49-jarige leeftijd ben ik begonnen met tekenen, het diende voor mij als uitlaatklep. Tijdens een periode van overspannenheid zorgde het tekenen ervoor dat ik tot rust kwam. Het tekenen begint zonder een vastomlijnd doel voor ogen, elke tekening is een verrassing. Door het zetten van fijne lijnen ontstaat een uniek ‘iets’. Mijn tekeningen zijn dus stuk voor stuk verrassend en uniek. De meeste tekeningen zijn zwart-wit. Ik maak gebruik van fineliners en softbrushes op papier. Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website www.be-unique.nl of kom kijken naar mijn expositie. Kijk en geniet van mijn Unique Black Line Art tekeningen.

De expositie is gratis te bezichtigen binnen de openingstijden van Wijkcentrum de Weijenbelt, tenzij de zalen bezet zijn door andere activiteiten.
Het is raadzaam van te voren te informeren bij De Weijenbelt, (038) 4537409, Campherbeeklaan 82, Berkum.
Wilt u uw kunstwerken ook eens exposeren of als u inlichtingen wilt over de expositie, neem dan contact met: expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl