Koeiendans

Zondag 31 maart om 13.00 uur dansen de koeien van biologisch melkveehouder Harold van Vilsteren weer naar buiten het verse gras in. Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer genieten van het mooie weer. Wie van deze jaarlijkse koeiendans wil meegenieten, is welkom.

De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan, zijn de dieren meestal uitgelaten. Ze rennen, springen en dansen van blijheid. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd. Enkele honderden mensen zijn daar in Zwolle jaarlijks bij aanwezig. Om 13.00 uur gaan aanstaande zondag de staldeuren open en springen de ruim honderd runderen het weiland in. Vanaf 12.00 uur kunnen de koeien van dichtbij in de stal bekeken worden. Ook kan daar gezien worden hoe de koeien met de melkrobot worden gemolken.

Daarnaast presenteren ook collega biologische boeren uit Zwolle hun producten. Het zijn de bedrijven die aangesloten zijn bij de Zwolse Stadslanderijen, die juist deze streekproducten uit de regio Zwolle willen verkopen. Zo wordt er o.a. kaas, vlees en groente uit de regio aangeboden. De boerderij van de familie van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Zwolle. Dit is vlak achter het Isalaziekenhuis. Vanwege de verwachte drukte graag op de fiets komen.

Datum

31 mrt 2019

Tijd

13:00

Locatie

Roodhuizerpad 1
Roodhuizerpad 1, 8024 PL Zwolle
Categorie