Locatie

Het Rode Huis
Roodhuizerpad 1, 8024 PL Zwolle
Categorie

Datum

01 apr 2024

Tijd

Vanaf 12.00 uur welkom.
13:00

Koeiendans

Tweede Paasdag gaan de koeien in Zwolle weer naar buiten!

De jaarlijkse koeiendans in Berkum is dit jaar op Tweede Paasdag. Op maandag 1 april om 13 uur springen de koeien van biologisch melkveehouder Harold van Vilsteren uit Zwolle weer naar buiten. Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer naar buiten en vers gras in het weiland eten. Bezoekers zijn welkom op melkveebedrijf Het Rode huis in Berkum. Ook is er gratis verse biologische melk uit de melktap te proeven.

De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan hebben de dieren er vaak erg veel zin in. Ze rennen, springen en dansen van blijheid het weiland in. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd. Elk jaar komen er enkele honderden in Zwolle bij de familie van Vilsteren naar kijken.

Om 13.00 uur gaan maandag 1 april de staldeuren open en springen zo’n 120 runderen het weiland in. Vanaf 12 uur kunnen de koeien en kalfjes van dichtbij in de stal bekeken worden. Ook kunnen bezoekers kijken hoe de koeien met de melkrobot worden gemolken.

Zwolse Stadslanderijen
De biologische melk van het Rode huis wordt elke dag verkocht in de melktap op het bedrijf. Daarnaast wordt er onder andere kaas van gemaakt bij zuivelboerderij de Huppe in Zwolle Zuid. Ook is het melkveebedrijf aangesloten bij de biologische coöperatie de Zwolse Stadslanderijen, een samenwerkingsverband van biologische boerderijen in Zwolle en directe omgeving. De Zwolse Stadslanderijen is opgericht om lokale biologische producten uit de regio Zwolle te verkopen. Zo wordt er o.a. kaas, vlees en eieren uit de regio aangeboden.

Biologisch melkveebedrijf Het Rode Huis staat aan het Roodhuizerpad 1 in Zwolle.
Vanwege de verwachte drukte graag op de fiets komen.