Locatie

Roodhuizerpad 1
Roodhuizerpad 1, 8024 PL Zwolle
Categorie

Datum

02 apr 2023

Tijd

13:00

Koeiendans

Zondag 2 april om 13.00 uur dansen de koeien van biologisch melkveehouder Harold van Vilsteren weer naar buiten het verse gras in. Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer genieten van het mooie weer. Wie van deze jaarlijkse koeiendans wil meegenieten, is welkom. En om deze feestdag te vieren is er weer gratis verse biologische melk uit de melktap te proeven.

De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan, zijn de dieren meestal uitgelaten. Ze rennen, springen en dansen van blijheid. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd. Enkele honderden mensen zijn daar in Zwolle jaarlijks bij aanwezig. Om 13.00 uur gaan aanstaande zondag de staldeuren open en springen de zo’n 120 runderen het weiland in. Vanaf 12.00 uur kunnen de koeien en kalfjes van dichtbij in de stal bekeken worden. Ook kan daar gezien worden hoe de koeien met de melkrobot worden gemolken.

Zwolse Stadslanderijen
Van de biologische melk van het Rode huis wordt onder andere kaas gemaakt bij zuivelboerderij de Huppe in Zwolle Zuid. Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat deze unieke samenwerking gestart is. Daarnaast is het bedrijf ook aangesloten bij de biologische coöperatie de Zwolse Stadslanderijen. Enkele collega biologische boeren uit Zwolle presenteren daarom op het erf hun producten. De Zwolse Stadslanderijen is juist opgericht om lokale biologische producten uit de regio Zwolle te verkopen. Zo wordt er o.a. kaas, vlees en eieren uit de regio aangeboden.

De boerderij van de familie van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Zwolle. Dit is vlak achter het Isalaziekenhuis. Vanwege de verwachte drukte graag op de fiets komen.