Organisator

Muziek met een Plus

Locatie

De Hoofdhof
Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Categorie

Datum

15 okt 2023

Tijd

15:00

Kosten

€ 16,50, livestream €10,-, jongeren t/m 16 jr.: € 7,50

Muziek met een Plus: Beth & Flo – Zinderende pianomuziek uit het begin van de 20e eeuw

Zondag 15 oktober presenteert MuziekmeteenPlus het tweede concert van het seizoen: Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, spelen hun programma Ensuite in zalencentrum De Hoofdhof.
Zij brengen zinderende quatremains-muziek van Franse componisten die actief waren rond 1900 in Parijs. Het publiek waant zich in het uitgaansleven van Parijs waar plotseling componisten als Milhaud, Stravinsky en Ravel zomaar het café binnenlopen. In het beroemde café Le boeuf sur le toit, waar de artistieke avant-garde elkaar ontmoette, klinkt de muziek van deze beroemde Franse componisten.

In het broeierige sfeertje van deze variétébar waarin alles kan gebeuren, horen we Stravinsky’s Sacre du printemps, Milhaud’s vrolijke Scaramouche, maar evengoed een jazzy uitvoering van Bach en een eerlijke performance van Smetana’s meeslepende Moldau – ze komen allemaal voorbij in dit concert.

Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Elsbet en Claudette studeerden beiden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In oktober 2020 stonden ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.

Het concert start om 15:00 uur. Hartelijk welkom!
Kaarten te bestellen via www.muziekmeteenplus.nl
(toegang €16,50 incl. koffie; livestream: €10,-; jongeren t/m 16 jr. – €7,50.) Prijzen incl. consumptie.