Meezing Mattheüs

De Meezing Mattheüs is een blijvertje in Zwolle

De Stichting Muziek met een Plus organiseert dit jaar voor de vierde keer de Meezing Mattheüs in het zalencentrum De Hoofdhof in Zwolle-Berkum.

De Mattheüs Passion van Johann Sebastian Bach wordt elk jaar in Nederland op heel veel plaatsen uitgevoerd traditioneel met een orkest, solisten en een groot koor.
Met de Meezing Mattheüs zoals die door Muziek met een Plus wordt georganiseerd, wordt een uitvoering gekozen die de Mattheüs Passion toegankelijk maakt voor een breed publiek.
De rol van de evangelist wordt vertolkt door een verteller die in het Nederlands op een indringende manier de luisteraar meevoert door het verhaal van het lijden en sterven van Jezus. Daarnaast worden de bezoekers uitgenodigd mee te zingen met een aantal koralen, waarvan de melodieën heel bekend zijn. Dit resulteert in een indringend Passieverhaal dat recht doet aan de oorspronkelijke Mattheüs Passion en ook bereikbaar wordt voor veel mensen die wellicht niet snel naar een complete uitvoering zullen gaan.

Op zondag 7 april kunt u luisteren naar een koor van projectzangers en een speciaal samengesteld orkest van professionele musici en studenten. Soliste Ineke Vlogtman zal een aantal aria’s uit de Passion vertolken.
Ook 25 jongeren van het Meander College leveren hun bijdrage aan dit bijzondere concert. Verteller Jan Visser zal de rol van de evangelist spelen.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Martien Hovestad.
En natuurlijk hoeft het publiek niet zwijgend toe te horen, want het is een Meezing Mattheüs! Via de beamer en op aangeven van de dirigent weten luisteraars precies wanneer het hun beurt is om in te zetten. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke middag!

Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 15,- zijn te bestellen op de website van Muziek met een Plus:  www.muziekmeteenplus

Datum

07 apr 2019

Tijd

15:00

Kosten

€ 15,-, tot 16 jaar € 7,50

Locatie

De Hoofdhof
Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Categorie