Hoe wordt Berkum Energieneutraal betaald?

  • Onderscheid in aanleg van de systemen/grid (eventueel landelijke subsidie) en persoonlijke, gebouwgebonden maatregelen (energierekening voor investering, gebouwgebonden financiering, kostenverlaging door collectieve aanpak). Een deel van de kosten komen op rekening van de Berkummer. Maar ook de gemeente, de woningcorporatie en de netbeheerder investeren flink. De gezamenlijke partijen proberen de overlast én de kosten voor de Berkummer zo ver mogelijk te beperken. Uiteraard neemt u zelf uiteindelijk de beslissing of, wanneer en op welke wijze u wilt investeren.
  • Uitgangspunt: betaalbaar voor iedereen en op termijn kostenneutraal. Dat kan ook, omdat energiebesparing uiteindelijk altijd geld oplevert. Daarnaast wint u aan wooncomfort en wordt voorkomen dat uw huis in waarde daalt – of misschien zelfs meer waard wordt.
  • Wij verkennen de kans rijkheid van een wijkcoöperatie. Als de Berkummers zich verenigen in een coöperatie ontstaat de mogelijkheid samen te investeren in en te profiteren van verduurzaming. Mogelijkheden voor wijkcoöperatie of wijkfonds