Fietsen

Weij Senioren: Verslagen seizoen 2022-2023

Verslagen:

Woensdag 8 maart 2023
Weij en lunch
Voor de eerste keer hebben we een lunch georganiseerd in de gezellige ontmoetingsruimte van De Weijenbelt. En wat was dat een succes!
Er was een hoge opkomst. Uiteindelijk waren we met 36 personen! De lunch was heel goed verzorgd door De Weijenbelt. Van een heerlijke soep, broodjes, een lekkere salade, een kroketje tot fruit! Iedereen heeft genoten van de heerlijke lunch én van het gezellig samen zijn.
Dit is dus voor herhaling vatbaar!

Woensdag 22 februari 2023
Natuurfotograaf Herman van der Hart
Tijdens een overweldigende opkomst hebben we kunnen genieten van foto’s van het mooie IJsland. Foto’s waarvan je denkt dat kan gewoon niet echt zijn, zo prachtig! Niet alleen van ijs en sneeuw maar ook van prachtige vogels, van poolvossen, van mooie wisselende landschappen onder andere gevormd door rhyoliet bergen in alle kleuren van de regenboog. Maar ook graslanden waar de Grutto en Tureluur leven.
Neem een kijkje op de site van Herman van der Hart en geniet van de mooie foto’s. Zijn site is www.natuurfotovanderhart.nl

Woensdag 18 januari 2023
Het was een super geslaagde middag met veel deelnemers. De spelletjes die er gespeeld zijn: Rummikub, Triominos, Berkums dobbelen, Scrabble, Yahtzee en er werd fanatiek gesjoeld.
Er was een glaasje Kir, waarmee we getoost hebben op het nieuwe jaar, een hapje en er werd gezellig gekletst. Iedereen had het naar de zin!!

Vrijdag 16 december 2022
Kerstmarkt Berkumstede
Na 10 dagen uitstel kon de Kerstmarkt in Berkumstede op vrijdag 16 december gelukkig wel doorgaan. Wat een sfeervolle, gezellige middag was het. Enthousiaste bewoners en Berkumers die de markt bezochten. Gluhwein, knieperties, snert en oliebollen gingen als zoete broodjes over de toonbank.
Ook overweldigende belangstelling voor het Rad van avontuur.
Dank aan alle ondernemers die kosteloos heel veel mooie cadeaus beschikbaar stelden en ook dank aan alle bezoekers. De opbrengt is 100% voor de aanleg van de belevingstuin.

Woensdag 14 december 2022
De kerstworkshop
We zijn gestart met het versieren van een kaars met waxstiften. Het was een beetje wennen maar uiteindelijk was het resultaat heel leuk.
Onder het genot van een glaasje gluhwein, chocolademelk, thee of koffie was iedereen lekker aan het werk en aan het bijkletsen.
Ook zijn we een ster gaan versieren met groen, slingers en allerlei kleine kerstspulletjes. En natuurlijk mochten de lampjes niet ontbreken. Het resultaat is super leuk geworden. Het was een heel geslaagde middag!

Woensdag 5 oktober 2022
De tweede en tevens laatste fietstocht van dit jaar al weer. In maart of april, afhankelijk van het weer, starten we een nieuw fietsseizoen.
We boften heel erg met het weer, wel wat meer wind maar gelukkig hebben de meeste deelnemers ondersteuning, dus geen probleem…
Vanaf De Weijenbelt zijn we richting Westenholte gegaan, via de Zalkerdijk richting Spoolde. Bij Het Engelse Werk konden we onder het genot van een kopje koffie en een plakje cake mét slagroom gezellig bijkletsen.

Daarna verder over de dijk en via de Schellergbergweg en de Schellerallee richting de van Karnebeektunnel. Langs het mooie, vernieuwde station en de Burgemeester van Rooijensingel over de Wilhelminasingel naar het Kerkbrugje. Dan de Vondelkade, Tesselschadestraat langs Isala en Roodhuizerpad weer terug naar De Weijenbelt.

Het was weer een mooie fietstocht met enthousiaste deelnemers!
Een fijne winter en tot volgend jaar!

Woensdag 7 september 2022:
De eerste fietstocht van het seizoen. Het was mooi weer en een mooie tocht.
We zijn via de dijk bij de Agnietenberg, richting Langenholte en daarna via Westerveld naar Stadshagen gefietst.

Bij Milligers een heerlijk kopje koffie/thee gedronken met daarbij een stuk brownie of arretjescake. Na weer ‘opgeladen’ te zijn hebben we het nieuwe fietspad langs de oude Hasselterweg genomen en via de dijk langs het Zwarte Water Holtenbroek ingereden.
Via de Aa-landen weer naar De Weijenbelt.

Op naar de volgende fietstocht op 5 oktober!

Elke 2e woensdag van de maand activiteiten voor 60 plussers, om 14.30 uur in wijkcentrum “De Weijenbelt”.

Houdt deze website in de gaten en volg ons op Facebook

Voor alle informatie over Weij Senioren kunt u een mail sturen naar: senioren@wijkverenigingberkum.nl

Foto’s ook in het album: Fotoalbum Weij Senioren