Wandeling 9 6 21 1

Weij Senioren: Verslagen en informatie seizoen 2021-2022

Via onderstaande link kunt u alvast het programma voor het komende seizoen bekijken.
Seizoenskalender Weij Senioren 2021-2022
Foto’s van alle activiteiten staan in het fotoalbum: Weij Senioren Seizoen 2020- 2022

Verslagen

18 mei 2022: Afsluiting seizoen
Afgelopen woensdag hebben wij het seizoen van de Weij senioren activiteiten feestelijk afgesloten. De opkomst was enorm! Het weer was fantastisch waardoor we konden genieten van het mooie terras van de Weijenbelt. Het eten werd verzorgd door Theo van der Stouwe met zijn foodtruck. We konden genieten van verse broodjes kebab, pulled chicken, hamburger en heerlijke patat. De tijd vloog voorbij. Het was een gezellige middag.
Wij wensen iedereen een mooie zomer en zien eenieder graag terug in september!

11 mei 2022: Weij en fietsen
Op 11 mei hebben we een mooie fietstocht gemaakt naar Hasselt. De heenweg via Genne en de Gennerdijk en de terugweg langs de andere kant van het Zwarte water, Stadshagen en een klein stukje Aalanden.
Natuurlijk kon een kopje koffie met iets lekkers niet ontbreken en dat hebben we gedronken en gegeten bij De Linde in Hasselt. Het was mooi weer met wat wind maar dat kon de pret niet drukken. Iedereen heeft genoten!
Het was de laatste fietstocht dit seizoen. In september gaan we weer van start.

20 april 2022: Sieraden maken
Op woensdag 20 april stond de workshop sieraden maken op het programma. De basis bestond uit oude fiets binnenbanden. Met verschillende technieken en toevoeging van meerdere materialen werd twee uur lang vlijtig gewerkt aan een ketting. Het eindresultaat bestond uit 16 totaal verschillende kettingen en nam iedereen een eigen uniek exemplaar mee naar huis.

23 maart 2022: Weij en wandelen
Op 23 maart hebben we een route van ongeveer 4 km gelopen. Deze keer zijn we in Berkum gebleven. Via de Oleanderlaan, het Vegtlusterbos, langs Univé, de Kranenburgerweg, Erasmuslaan en Abelenlaan weer terug naar De Weijenbelt. Daar hebben we heerlijk in het zonnetje genoten van een kopje koffie of thee met een lekkere koek.

16 maart 2022: Sport en spelmiddag
Deze middag hebben we kunnen organiseren in samenwerking met Sportservice Zwolle.
Naast de traditionele bordspellen hebben we daardoor ook kennis mogen maken met actieve spellen zoals boogschieten en koersbal. Met Virtual Reality brillen waanden we ons in de oceaan waar we de vissen bijna aan konden raken. Een sjoelbak competitie maakte de middag compleet. Er werd fanatiek mee gedaan. Al met al weer een geslaagde middag!

2 maart 2022: Weij en Fietsen
Op 2 maart hebben we met 18 deelnemers een mooie fietstocht gemaakt van 25 km. Met een beetje wind en veel zon zijn we richting Dalfsen gegaan. Bij Grand Café Het oude Station hebben we een heerlijk kopje koffie of thee gedronken.
Daarna weer op de fiets richting Hoonhorst, een stukje Whytmen naar het Ambeltpad en via de Kuijerhuislaan weer terug bij startpunt De Weijenbelt. Iedereen heeft genoten. Op naar de volgende keer op 6 april!

16 februari 2022: Workshop schilderen
Woensdag 16 februari konden we na weer een Corona pauze eindelijk aan de slag met een activiteit. Schilderen stond op het programma. Met 22 enthousiaste deelnemers waanden we ons in ‘Project Rembrandt’. We hebben zeer geconcentreerd gewerkt en ook veel gelachen. Einde van de middag waren alle doeken gevuld met koddige kippen in alle vormen en maten. Een mooi, kleurrijk resultaat!

5 november 2021: Pauwergirls
Vrijdagavond 5 november was er een optreden van De Pauwergirls in ons wijkcentrum.
Een variatie van oude bekende meezingnummers, improvisatie en hits uit de laatste decennia.
De kennis van de bezoekers werd getest en Monique, Jasmijn en Aleid zorgden met hun enthousiasme en tomeloze inzet voor een geslaagde avond.
Wat fijn om elkaar weer te ontmoeten! De avond werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms.

3 november 2021: Weij en Fietsen
Met een tocht van 25 km voor de boeg zijn we vertrokken vanaf De Weijenbelt richting Kuijerhuislaan. Daarna over het vernieuwde fietspad over het spoor bij de Herfterlaan richting Wijthemerplas. Onder de Heinoseweg door richting de Oude Mars, dan richting de Golftuin in Hoog Zuthem.
Onder het genot van een kopje koffie/ thee/ warme chocolademelk (om weer even warm te worden ) gezellig kletsen om daarna weer op de fiets te stappen richting Zwolle Zuid, bij de Harculose centrale hebben we een stukje dijk gepakt en toen door Zwolle Zuid, richting de Bierton, Schelle, via de Van Karnebeekstraat, Kerkbrugje, Turfmarkt, Philosofenallee, Vondelkade, Boerendanserdijk weer terug naar De Weijenbelt.
Het was een gezellige fietstocht waarbij iedereen genoten heeft, reeën heeft gezien en sommigen toch nog een stukje onbekend Zwolle hebben ontdekt.
In maart, als het weer het toelaat, gaan we verder met de fietstochten op de eerste woensdag van de maand. Houd de Berkumer en deze site in de gaten!

20 oktober 2021: Natuurfotograaf
Natuurfotograaf Herman van der Hart liet ons met zijn verrassende foto’s genieten van de prachtige natuur van de IJsseldelta tijdens de verschillende seizoenen.
Dit werd begeleid met leuke uitleg over hoe deze foto’s tot stand zijn gekomen (vaak met veel geduld en ongemak) en met vele feitjes en weetjes over de flora en fauna die we te zien kregen. Een goede inspiratie om wat vaker bewust om ons heen te kijken en ons te realiseren hoeveel moois er in onze ‘achtertuin’ te zien is.
Een goede start van het nieuwe seizoen!

1 september 2021: Fietstocht
Op woensdagmiddag 1 september organiseerde de commissie een nieuwe activiteit: een fietstocht.
Via de Maatgraven over de dijk richting Dalfsen, over de sluis en over de Hessenweg door naar buitenplaats De Luwte.
Na een koffiestop met een traktatie erbij op het terras met prachtig uitzicht, via het kraaienbos terug naar De Weijenbelt.
De deelnemers hadden een heerlijke middag.

9 juni 2021: Weij en wandelen
Helaas alweer de laatste wandeling van dit seizoen. En wat was het weer gezellig.
Het zonnetje hield ons gezelschap, en hoe! Gelukkig liepen we regelmatig door onze Berkumer bossen. Halverwege zijn we gesplitst in 2 groepen. De 3 km wandelaars gingen iets eerder richting De Weijenbelt voor een lekker kopje thee of koffie, met daarbij een Berkumer rolletje van Bakker Borger.
Even later sloot de groep van de 5 km aan.
Onderweg weer mooie verhalen gehoord, over Berkum in vroegere tijden. Zo leuk!
Weij & Wandelen en Koen van Sportservice Zwolle hopen jullie in het nieuwe seizoen weer te mogen treffen. Geniet van een mooie zomer!

12 mei 2021: Weij en wandelen
Op woensdagmiddag 12 mei werd in samenwerking met SportService Zwolle een wandelmiddag door Weij Senioren georganiseerd. Alles uiteraard conform de corona maatregelen.
Een groep enthousiaste wandelaars kon kiezen uit een route van 3 of 5 kilometer door het mooie Berkum en de prachtige natuur in het buitengebied.
Het was prachtig weer om te wandelen en de deelnemers waren enthousiast. Na afloop werd er onder het genot van koffie/ thee met een Berkumer rolletje nagepraat op het terras van De Weijenbelt. Een bijzonder geslaagde middag!
Hou de website van de wijkvereniging goed in de gaten: de komende tijd kan er weer gewandeld worden.

Elke 2e woensdag van de maand activiteiten voor 60 plussers, om 14.30 uur in wijkcentrum “De Weijenbelt”.

Berichten

02-02-2021
Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV met verruimde bereikbaarheidstijden!
Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.
Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Met uw vragen over het gebruik van het OV kunt u wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.

Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt?

Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur.
Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
Wanneer: dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur
Wanneer: maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur
Telefoonnummer: 038 – 303 70 10

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur
De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

OV-ambassadeurs
P/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel. 038-4540130
e-mail: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

Houdt deze website in de gaten en volg ons op Facebook.

Voor alle informatie over Weij Senioren kunt u een mail sturen naar: senioren@wijkverenigingberkum.nl .