Wandeling 9 6 21 1

Weij Senioren: Verslagen en informatie seizoen 2020-2021

Verslagen

9 juni 2021: Weij en wandelen
Helaas alweer de laatste wandeling van dit seizoen. En wat was het weer gezellig.
Het zonnetje hield ons gezelschap, en hoe! Gelukkig liepen we regelmatig door onze Berkumer bossen. Halverwege zijn we gesplitst in 2 groepen. De 3 km wandelaars gingen iets eerder richting De Weijenbelt voor een lekker kopje thee of koffie, met daarbij een Berkumer rolletje van Bakker Borger.
Even later sloot de groep van de 5 km aan.
Onderweg weer mooie verhalen gehoord, over Berkum in vroegere tijden. Zo leuk!
Weij & Wandelen en Koen van Sportservice Zwolle hopen jullie in het nieuwe seizoen weer te mogen treffen. Geniet van een mooie zomer!

12 mei 2021: Weij en wandelen
Op woensdagmiddag 12 mei werd in samenwerking met SportService Zwolle een wandelmiddag door Weij Senioren georganiseerd. Alles uiteraard conform de corona maatregelen.
Een groep enthousiaste wandelaars kon kiezen uit een route van 3 of 5 kilometer door het mooie Berkum en de prachtige natuur in het buitengebied.
Het was prachtig weer om te wandelen en de deelnemers waren enthousiast. Na afloop werd er onder het genot van koffie/ thee met een Berkumer rolletje nagepraat op het terras van De Weijenbelt. Een bijzonder geslaagde middag!
Hou de website van de wijkvereniging goed in de gaten: de komende tijd kan er weer gewandeld worden.

14 oktober: Biodiversiteit in de natuur om ons heen
Door de corona maatregelen minder bezoekers dan bij andere activiteiten van onze commissie: maar toch een geslaagde middag met ontmoetingen en een praatje samen.
Aan de hand van een prachtig verzorgde presentatie en feiten en cijfers over groen in Berkum vertelde Froukje Idsardi wat we in onze eigen (moes)tuin kunnen doen om deze insect- vriendelijker te maken wat de biodiversiteit vergroot.

Vooral de wilde bijen hebben haar interesse. Afgezet tegen de hele gemeente Zwolle doen we het zo gek nog niet in Berkum om onze leefomgeving insect- vriendelijk te houden en te maken. Toch is er nog veel meer mogelijk. Met eenvoudige aanpassingen in onze eigen tuin wordt deze al snel aantrekkelijk voor de diverse insecten die afhankelijk zijn van bomen, planten, kruidenrijke grassen en bolgewassen het jaar rond.

9 september: Workshop schilderen
Voorzichtig proberen we weer activiteiten te organiseren met in achtneming van de geldende Corona maatregelen.
Een volle zaal met deelnemers aan de workshop schilderen. Gesprekken, gelach maar soms ook opperste concentratie , waardoor je een speld kon horen vallen. Onze bezoekers waren blij dat er weer een activiteit op de agenda stond en gingen vol overgave aan de slag. Het resultaat mocht er zijn.
Na iets meer dan twee uur gingen de deelnemers met een eigen meesterwerk naar huis.
Voor sommigen al een werk woonkamerwaardig, anderen vertelden thuis nog verder aan de slag te willen om hun werk te vervolmaken. Een bijzonder geslaagde middag!

Foto’s van alle activiteiten staan in het fotoalbum: Weij Senioren Seizoen 2020- 2021

Elke 2e woensdag van de maand activiteiten voor 60 plussers, om 14.30 uur in wijkcentrum “De Weijenbelt”.

Berichten

02-02-2021
Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV met verruimde bereikbaarheidstijden!
Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.
Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Met uw vragen over het gebruik van het OV kunt u wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.

Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt?

Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur.
Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
Wanneer: dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur
Wanneer: maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur
Telefoonnummer: 038 – 303 70 10

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur
De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

OV-ambassadeurs
P/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel. 038-4540130
e-mail: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

14-10-2020
Door de aangescherpte maatregelen in verband met het Corona virus gaan de komende tijd de activiteiten van Weij Senioren niet door. We volgen de ontwikkelingen op de voet, zodra er wat meer bewegingsvrijheid is zullen we u daarover informeren.

Houdt deze website in de gaten en volg ons op Facebook.

Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

24-07-2020
Door de Coronacrisis en de beperkte openingstijden van ons wijkcentrum De Weijenbelt, is het helaas niet mogelijk een vastgesteld programma voor komend seizoen te presenteren.
Om flexibel mee te kunnen buigen met de steeds veranderende RIVM richtlijnen hebben wij er voor gekozen om per periode te kijken wat mogelijk is en zo op maat een activiteit te organiseren.

Dit zorgt ervoor dat wij steeds kort van te voren een activiteit aankondigen waarop u zich kunt inschrijven.
Zolang de anderhalve meter maatregel geldt, kunnen wij een beperkt aantal mensen ontvangen wat betekent dat wij soms deelnemers teleur moeten stellen.
Wij doen ons uiterste best om hier zorgvuldig en eerlijk mee om te gaan.

Om u goed en snel te kunnen bereiken vragen wij u uw e-mailadres aan ons door te geven. U kunt dit doorgeven door een e-mail te sturen naar: emmywillems71@gmail.com.

Voor andere informatie over Weij Senioren kunt u een mail sturen naar: senioren@wijkverenigingberkum.nl .