BurenhulpBerkum+logo1 2020

Burenhulp Berkum van start!

Een aantal betrokken Berkumers is een initiatief gestart: Burenhulp Berkum.
De kern van dit initiatief is dat we in Berkum met elkaar….voor elkaar zorgen als goede buren. Inmiddels zijn al meer dan 35 ‘burenhelpers’ actief in hun buurt.

Hoe werkt het?
Berkum hebben we opgedeeld in overzichtelijke buurtclusters van 10 tot 15 adressen en per buurt zijn er één of meerdere bewoners die zich willen inzetten. Met deze persoonlijke, simpele en laagdrempelige aanpak zien we om naar elkaar en helpen we een handje waar dat nodig en mogelijk is.
Je kunt als burenhelper al bijdragen door af en toe een kleine hulpvraag te bedienen. Er voor elkaar zijn kan al heel eenvoudig door bijvoorbeeld:
• een boodschap of medicijnen halen;
• bezoekje brengen;
• spelletje doen;
• karweitjes in en rondom het huis, tuinonderhoud, etc.;
• maar ook een luisterend oor of een fijn gesprek.

Ook helpen?
Wil jij je ook inzetten in je buurt of ben je al een goede buur in jouw straat? Heel mooi, sluit je dan aan bij ons initiatief!
Als burenhelper ben je onderdeel van het netwerk Burenhulp Berkum. Met de kracht van dit netwerk kunnen we elkaar weer helpen en eventueel alternatieve of aanvullende hulp inschakelen wanneer de hulpvraag die van een goede buur overstijgt.

Hulp nodig?
Kunt u af en toe ook wel wat hulp gebruiken? Ook bij u in de buurt wonen goede buren die graag helpen. Laat het ons weten.

Meer informatie?
Website: www.burenhulpberkum.nl
E-mail: info@burenhulpberkum.nl

Contactpersonen:
Aart Schippers (06-536 11 994)
Miny Veenema (06-489 45 700)
Janny Paarhuis (06-409 86 971)
Grietje Lubach (06-345 20 220)